Faaliyetlerimiz /  AVRUPA YEŞİL KUŞAK BİRLİĞİ


   AVRUPA YEŞİL KUŞAK GİRİŞİMİ BİRLİĞİ


  10.YIL KUTLAMALARINA


  TÜRKİYE TEMSİLCİSİ OLARAK DAYKO VAKFI KATILDI 


 Avrupa Yeşil Kuşak Girişimi  “European Greenbelt” in 10. kuruluş yıldönümü 15-16 Mayıs 2013 tarihinde Berlin’de kutlandı.


 Alman Federal Çevre Bakanı Peter Altmaier’in ev sahipliğinde 15-16 Mayıs 2013 tarihinde Berlin'de gerçekleşen tören, Alman Çevre Bakanlığı, Doğa Koruma Kurumu ve Alman Federal Ajansı  tarafından desteklenen EuroNatur ve BUND ile birlikte, Avrupa Yeşil Kuşak Birliği temsilcilerinin 24 kıyıdaş devletin paydaşları katılmıştır.


  İlk defa 2012 yılında Karadağ Konferansı’nda  konuk olarak katılan DAYKO, Berlin'de Çevre Bakanlığı’nda yıldönümü kutlamalarında Yeşil Kuşak Türkiye temsilcisi olarak davet edildi.  Avrupa Yeşil Kuşak Girişimi’nin 10. yıldönümü münasebetiyle Yeşil Kuşak Avrupa Türkiye temsilcisi DAYKO adına görevlendirilen Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi-Biyoloji Bölümü öğretim görevlisi Uz. Dr. Volkan AKSOY, Berlin Konferansı’na katılarak, Avrupa’nın en zengin biyolojik havzası olarak literatürde yer alan Istrancalar’ın tanıtımını yaptı. Istrancalar’ın ülkemiz  ve dünya yaşamı için önemi vurgulayarak, konferansta katılımcılarının ilgi ve dikkatlerini bölgeye yönlendirmiştir.  DAYKO, bu katılımı ile konferanstaki dokümanların paydaş ülke dillerine çevirisinde  Türkçe’nin de eklenmesini sağlayarak ülkemiz adına önemli bir başarı sağlamıştır.


 DAYKO olarak, Avrupa Yeşil Kuşak  Girişim Birliği  Berlin Konferansı’na katılmakla elde etiğimiz deneyim:


 * 24 ülkeyi kapsayan, 12500 km’lik bir alan boyunca uzanan ve 8 biyocoğrafik bölgeyi barındıran Avrupa Yeşil Kuşağı’nın UNESCO doğal mirası olarak önerilmesi girişiminde Longoz Ormanları’nın da eklenmesi,


 * Türkiye’de Çevre ve Doğa Koruma Ajansı kurulması çalışmaları,


* Yeşil Kuşak web sitelerinin Türkiye Yeşil Kuşak sitesiyle bağlantı linklerinin gerçekleşmesi,


* Yeşil Kuşak Ülkeler Birliği’nin deklerasyonunun Türkiye tarafından da imzalaması girişimlerini başlatmıştır.


 


 http://www.europeangreenbelt.org/

Bu Faaliyete Ait Fotoğraflar
HEMEN ÜYELİK BİLGİLERİNİ GÜNCELLE





Gizlilik Sözleşmesi