Faaliyetlerimiz /  DOĞA GENÇLİK KAMPLARI

    


DOĞA GENÇLİK KAMPLARI


 Küresel çevre sorunları iklim değişikleri ile yüz yüze olduğumuz günümüzde, önemli ekosistemleri bünyesinde barındıran doğal yaşam alanları günden güne yok olmaktadır. Buna ek olarak yanlış çevre politikaları paralelinde gelişen rant hesapları ile doğaya yapılan vahşi saldırılar su kaynaklarını tehdit eden enerji ihtiyacının karşılanması için yapılması planlanan çeşitli hidro elektrik, nükleer santraller, termik santraller ve taş ocakları insan yaşamında da birer tehdit olarak karşımıza çıkmaktadır.


 Dayko misyonu gereği düzenlediği doğa kampları çatısı altında gençleri buluşturarak, çevre sorunları üzerine farklı bir yolla, doğa ile baş başa kalarak bilinçlendirilmesine,  var olan bu tehditler karşı doğayı savunacak kapasitede birer doğa dostu olmalarına ufak da olsa katkı sağlamayı amaçlamaktadır.


 Doğa kampları ile öncelikle ülke çapında HES ve Nükleer ve termik Santral kurulması tehditleri ile karşı karşıya olan bölgelerde yaşayan gençlerin katılımlarını hedeflemekteyiz. Bunun yanında şehirlerde ki karmaşıklığın içinde sıkışmış olan gençliğin doğa ile buluşmalarını sağlayarak. Doğaya olan özlemlerini doğanın gücünü güzelliğini his ederek keşfederek doğaya olan saygı ve sevgilerini tazelemektir.


 Kamplara katılacak bu gençlerle birlikte,  yaşam mücadelelerin de sürdürülebilir kalkınma ve çevre politikaları, temiz enerji gibi konularda atölyeler gerçekleştirmeyi, günlük yaşamlarında yüz yüze oldukları bu tehditler karşısında yapabilecekleri hakkında çalışmalar yürütmeyi amaçlıyoruz.


 Gerçekleştirilenen Faaliyetler:


*  Yaşam ve Doğa Politikaları Üzerine Panel Atölyeler,
*  Doğa Yürüyüşleri ve Yarışmalı Doğa Sporları Aktiviteleri
*  Doğa ile birlikte Kalkınma da Gençlerin Etkisi Forum ve Proje Çalışmaları
*  Doğa Kampçılığı Üzerine Temel Eğitimler,
*  Yaygın Öğrenim Teknikleri Temelli Grup Çalışmaları
*  Yerel Yönetim Ziyaretleri ve Doğa Gezileri
*  Kültürel Geceleri ve yöresel müzikler
*  Ateş Başı Sohbet ve Eğlenceleri

Katılımcı Profili : 


*  18-27 yaş arası ,


*  Yanlış çevre politikaları nedeniyle dezavantajlı durumdaki bölgelerde yaşayan gençler


 

Bu Faaliyete Ait Fotoğraflar
HEMEN ÜYELİK BİLGİLERİNİ GÜNCELLE





Gizlilik Sözleşmesi