Çed Süreci Tamamlanmadan Kırklareli’nde Evrencik RES için acele kamulaştırma

 

Çevre Bakanlığı, Kırklareli’nde Evrencik RES’in yapımı için kamulaştırma yapacak. 

 

Evrencik Rüzgar Enerjisi Santrali’nin (RES) yapımı amacıyla, Kırklareli ilinin Vize ilçesine bağlı Evrencik köyünde 108, 122, 123 ve 124 nolu adalardaki bazı taşınmazlar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, tapuda Hazine adına tescil edilmek üzere, acele olarak kamulaştırılacak. 

 

Vize / Evrencik köyünde 27 Aralık 2020 yapılan ÇED Halkın Toplantısına, halkın katılım göstermediği toplantının ÇED süreci tamamlanmadan,  Çevre ve Şehircilik Bakanlığın Evrencik köyünde kurulmak istenilen 5 MW büyüklüğünde 29 edat Rüzgar Enerji Santraller için acele kamulaştırma kararı Çed süreçlerin işleyişine ve hukuka aykırılık teşkil edeceği söylenmektedir.

 

Istrancalarda şimdiye kadar kurulan RES ler 2 MW civarlarında kurulurken.  Istranca Ormanlarına ilk defa 5 MW gücünde 200 metre yüksekliğinde yaşam alanı olan köylere 300 metre yakınına RES kurulacak olması ayrıca bir sorun olacağı bilinmektedir.  Bu güç ve yükseklikteki RES’ler  2000 metre yüksekliklerin üzerinde kurulması gerektiği ayrıca bilinmektedir.

Bu Haberin Kaynağı : Enerji Günlüğü
Bu Habere Yorum Yap
Adınız / Rumuzunuz / Mesaj Başlığınız
Yorumunuz
Bu Habere Yapılan Yorumlar
HEMEN ÜYELİK BİLGİLERİNİ GÜNCELLE





Gizlilik Sözleşmesi