Çerkezköy de halka rağmen termik santral inadı

Çerkezköy ve Kapaklı halkının büyük bir kısmının karşı çıktığı, iyi olmayan hava kalitesini daha da kötüleştireceği, su altı ve su üstü kaynaklarına olumsuz etkisi olacağı öngörülün Kömürlü Termik Santralin ÇED raporunda sona gelindiği öğrenildi.

 

EİAŞ'TAN GELDİLER

Geçtiğimiz günlerde EİAŞ’tan bir heyetin Trakya’da bulunan ilgili kamu kurumlarını ziyaret ettiği ve Bakan Berat Albayrak’ın kesin talimatı gereği ÇED sürecinin 1 ay içerisinde bitirme talimatı uyarınca kurumlardan her türlü hazırlıklarını bitirmesi istendiği öğrenildi.


BAKAN ALBAYRAK TALİMATLANDIRDI
Bakan Albayrak’ın  ÇED raporunun tamamlanma talimatının verildiği ve EİAŞ yetkilileri aracılığıyla ilgili kurumların daha hızlı hareket etmesi uyarısının yapıldığı öğrenilirken, Santralın Pınarça mahallesinde kurulacağı, kömüründe Ambardere mevkiinde sağlanacağı belirtildi.


İKİ YERE DAHA YAPILACAK
Kapaklı ve Çerkezköy arasında yapılması planlanan kömürlü termik santralın yanı sıra, Hayrabolu Emiryakup ile 3. bir yerde daha Bakan Albayrak’ın talimatı ile kurulması planlanan kömürlü termik santrallerin CED raporları önündeki tüm engellemelerin aşılması yönünde ilgili kurumların hızlı hareket etmeleri yönünde uyarıldıkları öğrenildi.

 

Bu Haberin Kaynağı : Çerkezköy gazetesi
Bu Habere Yorum Yap
Adınız / Rumuzunuz / Mesaj Başlığınız
Yorumunuz
Bu Habere Yapılan Yorumlar
HEMEN ÜYELİK BİLGİLERİNİ GÜNCELLE





Gizlilik Sözleşmesi