Merada Hayvan Otlatmak Parayla

 

Krizin  faturası köylüye kesildi!

 

 Köylü, kendi merasında hayvan otlatmak için para ödüyor!

 

 Bozulan ekonominin faturası yine halka kesildi. Köylü, kendi merasında hayvan otlatmak için para ödüyor!

 

 Kırklareli Valiliği İl Tarım Orman Müdürlüğü tarafından dağıtım yerlerine gönderilen "Mera Otlatma Planını göre, 2020 yılına ait büyükbaş hayvan otlatma bedeli 10 TL, küçükbaş hayvan otlatma bedeli ise 2.25 TL olarak belirlendi. Bu meralarda hakkının üstünde hayvan otlatmak ise hayvanların 3 katı olarak ceza ödenecek.

 

Plana göre

 

Mera Kanununun 1’nci. Maddesinde “Bu kanunun amacı daha önce çeşitli kanunlarla tahsis edilmiş veya kadimden beri kullanılmakta olan mera, yaylak, kışlak ve kamuya ait otlak ve  çayırların  tespiti, tahdidi ile köy veya belediye tüzel  kişilikleri adına tahsislerinin yapılamasını, belirlenecek  kurallara uygun bir şekilde kullandırılmasını, bakım ve ıslahının yapılarak verimliliklerinin arttırılmasını ve sürdürülmesini, kullanımlarının sürekli olarak denetlenmesini, korunmasını  ve gerektiğinde kullanım amacının değiştirilmesini sağlamaktır”

 

Avukat Onur Cingil'in yaptığı paylaşım şöyle:

"Türkiye 'nin asıl gündemi bu! Köylü kendi merasında hayvan otlatamıyor. Bozdukları ekonominin faturası her fırsatta halka çıkıyor. Büyükbaş Hayvan başına : 10 TL Küçükbaş Hayvan başına : 2,25 TL Uymayana 3 kat ceza."

 

Bu Haberin Kaynağı : Dayko
Bu Habere Ait Fotoğraflar
Bu Habere Yorum Yap
Adınız / Rumuzunuz / Mesaj Başlığınız
Yorumunuz
Bu Habere Yapılan Yorumlar
HEMEN ÜYELİK BİLGİLERİNİ GÜNCELLE





Gizlilik Sözleşmesi