Istrancalarda Ağaç Katliamını Putin onayladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin

Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesine ilişkin anlaşmayı onayladı

 

Türkiye ile Rusya arasında imzalanan ‘Türk Akımı’ projesi 900 kilometre boyunca Karadeniz’de ilerleyecek boru hattı Kıyıköy’de karaya ulaşacak. Trakya üzerinden Saroz Körfezinden Yunanistan’a ulaşacak olan Proje, Istırancalar’ı ikiye bölerken,  33 km uzunluğunda 150 mt genişliğinde ıstrancalarda kanal açılacak, 3’üncü köprü için kesilen ağaç sayısının kat katı ağaç kesilecek olan Türk Akımı Doğalgaz Boru Hattı Projesi’nde, son noktayı Rusya Devket başkanı Valademir Putin onaylayarak koydu. 

 

Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinde Hükümetler arası anlaşması 10 Ekim 2016'da İstanbul'da imzalanan Türk Akımı projesi TBMM Genel Kurulu'nda 2 Aralık' 2016 da kabul edilen anlaşma, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 5 Aralık'ta onaylanmış ve 6 Aralık'ta Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından resmen yürürlüğe girmişti.

 

Rus devletinin resmi evrakının yayımlandığı internet portalında ki kararnameye göre Putin, Türk Akımı projesine ilişkin Türkiye ve Rusya arasında yapılan hükümetler arası anlaşmayı imzaladı.  Rusya Parlamentosu'nun alt kanadı Duma tarafından bu yıl 20 Ocak'ta, Federasyon Konseyi'nde ise 1 Şubat'ta kabul edilmişti.

 

Türk akımı’ ile Rus'ya sefasını

Istrancalar cefasını çekecek 

 

 

 

Bu Haberin Kaynağı : Dayko
Bu Habere Ait Fotoğraflar
Bu Habere Yorum Yap
Adınız / Rumuzunuz / Mesaj Başlığınız
Yorumunuz
Bu Habere Yapılan Yorumlar
HEMEN ÜYELİK BİLGİLERİNİ GÜNCELLE





Gizlilik Sözleşmesi