Istrancaların Gümüşü' nü Andık

Şayet bir gün beni ararsan

ıstrancalar’ın gözyaşların da bulursun 

                              (İsmail Gümüş)

 

 

Istrancaların bağrından yetişmiş Yazar ressam şair heykeltıraş İsmail Gümüş’ü anma toplantısı yoğun bir katılımla Istrancaların zirvesi küçük bir orman ilçesi Demirköy’de gerçekleşti.

 

Istrancaların Gümüşü olarak atfedilen İsmail Gümüş, güçlü sanatçı kişiliği yanında Istrancaları edebiyata sanata taşıyan Istrancaların aşığını. Dayko Vakfı,  Demirköy Belediyesi ve Kırklareli Kültür Varlıklar Derneğince ortaklaşa düzenlen anma toplantısı. Demirköy Orman İşletmesi Müdürlüğü lokalinde 15.10.2016 saat 13.30 başlayan toplantıya genci yaşlısı yöre insanlardan yoğun katılımıyla Kırklareli Edirne Pınarhisar’dan gelen sanatseverlerin yanında Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan Kırklareli İl Meclis başkanı Safet Üresin ve çevre köylerin muhtarlarının katılımıyla toplantı gazeteci Gülcan Kutlu’nun sunumu ile açılış konuşmasını Demirköy Belediye Başkanı Muhlis Yavuz konuşmasında “İlçemizde doğan sanatçı ruhlu, böylesi çok değerli bir şahsiyetin gerek ilçemizde ve ilimizde tanıtılması maalesef sağlanmamıştır. Umarım bu gün burada başlattığımız anma programın bundan sonra önce ilimizde ardından ülkemizde ve uluslararası platformlarda tanıtılmasında rahmetle anıyor, Katkı sunan Dayko Vakfına ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi. Anma etkinliğinin devamında emekli hakim Ahmet Akgül, Edebiyatçı Mehmet Kepenek ve Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gören Bulut konuşmaların da sanatçının hayat hikayesinden Istrancalara olan aşkı sayesinde eserlerin nasıl güçlü birer yapıta dönüştüğünü yapılan slayt sunumuyla İsmail Gümüş’ü tanıtım esnasında Eşi Esin hanımın konuşması ile salonda bulunan arasında duygusal anlar yaşandı.

 

Toplantının katkılar bölümünde Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, Kırklareli’nden Erdoğan Kantürer, edebiyatçı Muammer Mırsal sanatçının yerel değerlendirmelerini yaptılar. Toplantının kapanış konuşmasında Dayko Vakıf Başkanı Nusret Türkkan Istrancaların zengin yaşamını sanat hayatına taşıyan ıstrancalar aşığını ilçemizde bir caddeye sokağa verilmesi önerisi alkışlarla belediye Başkanından söz alındı. Toplantının sonunda Boşnak böreği ikramı ile Istrancaların milli çalgısı gayda dinletisi ile herkes mutlu ve gururlu idi.

 

Istrancaların küçük bir orman ilçesi olan Demirköy de ilk kez bir edebiyat ağırlıklı toplantın yüksek bir katılıma gerçekleşmesi ve toplantının sonuna kadar hiç kimsenin yerinden ayrılmadan izlemesi, 80 yaşında bile kadınların can kulağı dinlemesi. Toplantın örgütlü bir çalışmayla gönüllülük temelinde yürütüldüğünden etkinliğin beklenilenin çok üstünde gerçekleşmesine neden olmuştur.

 

Anma Etkinliğin gerçekleşmesinde gönüllünün gayretlerinden Dayko gönüllülerine ve çelenk gönderen Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu’na da Dayko olarak Ülkemiz ve Istrancalar adına teşekkür ederiz.

Bu Haberin Kaynağı : DAYKO
Bu Habere Ait Fotoğraflar
Bu Habere Yorum Yap
Adınız / Rumuzunuz / Mesaj Başlığınız
Yorumunuz
Bu Habere Yapılan Yorumlar
HEMEN ÜYELİK BİLGİLERİNİ GÜNCELLE





Gizlilik Sözleşmesi