Faaliyetlerimiz /  ISTRANCA ORMANLARI - DEMİRKÖY ZİYARETÇİ MERKEZİ

ziyaret 


Istrancalar Ormanları ve deniz kıyıları ile olağan üstü güzellikleri içermekle birlikte biyolojik çeşitlilik bakımından sahip olduğu fauna ve flora varlığından Avrupa ölçeğinde ender bir bölgedir. Bozulmamış doğal yaşam içinde sulak alanların etrafındaki göllerden oluşan gizemli ormanlar ile yer altı mağaralarından iç içe geçmiş farklı eko sistemler mozaiğidir. Endemik türlerin çokluğu yanı sıra dünyada yanlız burada yetişen “Rumeli Soğanı” nadir türlerin yaşadığı Longoz Ormanları dünya kültür mirasları listesine aday bu bölge, Trakya’nın tek su kaynakların toplandığı bu doğa cennetinde Dayko Vakfı edindiği amaç doğrultusunda  faaliyetlerini yürütmek için bölgede  ülkemizin tek sivil örneği                


“Istranca Ormanları Demirköy Ziyaretçi Merkezi” ini açmıştır.


Bu amaçla ziyaretçi merkezimizde Istranca Ormanların biyolojik zenginliği ile ilgili bölgeye gelen yerli ve yabancı bilim adamlarını karşılamak. Yapacakları bilimsel çalışma ve araştırmalarında yardımcı olmak üzere çalışma ortamı için gerekli alta yapı ve iletişim imkanı sunulmaktadır.


Ziyaretçi merkezimizde bölgenin biyolojik zenginliklerini öncelikle gençliğe tanıtmak ve bölgeye ziyaret eden gençlerin özellikle öğrenci gençliğine doğa eğittim programların verilmesi için çalışmalar yapılmaktadır. Bölgeye gelip proje geliştirmek, lisans eğitimlerin de staj ve tez çalışmalarını yapmak isteyen öğrenci gençliğine ihtiyacı olan alt yapıları karşılanmaktadır.


Ziyaretçi merkezimizde Demirköy ve çevresi için gelen yerli yabancı turist ve ziyaretçilere için gerekli olan rehberlik ile yeme içme ve konaklama bilgileri için danışma hizmetleri verilmek için sürekli yabancı dil dahil danışma hizmetleri verilmektedir.


Ziyaretçi Merkezimizde bölgede yaşayan yöre halkına sahip olduğu doğanın biyolojik zenginliğinin fırsatlarını bilgilendirmek ve değerlendirmesinde yardımcı olmak için özellikle yöre gençli için programlar hazırlayıp çalışmalar yürütülmektedir.


Istrancaların ve çevresine has kültür ve sosyal çalışmalara katkı sağlamak amacıyla bu tür çalışmaları yapanlara sergi ve gösteri ihtiyaçlarını karşılamak. Yerel yönetimlerin sosyal  çalışmalarını  desteklemekle birlikte bölgede buna benzer toplantıların yapılmasında hizmet vermektedir.


Bölgede yürütülen kırsal kalkınma ve diğer projelerin desteklenmesi. Bölge gençliğin proje yaratıcılık ve ürütücülüğü becerilerin geliştirilmesin de ihtiyaç olan deneğim ve eğittim imkanları sağlamaktadır.


Istrancaların ve çevresinin sahip olduğu doğal güzelliklerin tanıtılması için programlar ve organizasyonlar hazırlamakta özellikle ilk orta öğretim öğrencilerine yönelik doğa eğitimleri programları yürütmektedir.

Bu Faaliyete Ait Fotoğraflar
Faaliyetin Yapıldığı Yer
HEMEN ÜYELİK BİLGİLERİNİ GÜNCELLE





Gizlilik Sözleşmesi