Kuş Yuvası Şenliğinde kuş sesleri yanında çocuk sesleri ıstrancalara sevgi katı

Trakya da çocuklar doğaya sevgi borcu vermenin mutluğunu yaşadılar

 

Istrancaların içinde Dayko Enver Kara Mesire alanında 4 gün süren kuş yuvası şenliklerinde yüzlerce çocuk kuş yuvaları yapıp boyayarak ağaçlara asarak festival havasında eğlenceli bol bol oyunların ve yarışmaların yapıldığı ülkemizin en uzun soluklu ilk kuş yuvası şenliği düzenlemekten Dayko olarak çocuklarla birlikte mutlu olduk.

 


  Istrancaların Kırklareli / Demirköy’ün de Dayko Enver Kara mesire yârinde ‘’Kuş yuvası Şenliğine’’  yerel ve misafir ilkokulu ve ortaokulu yüzlerce öğrencilerin katılımı ile gerçekleşen şenlik 4 gün sürdü. Öğretmenlerin gözetiminde öğrenciler yaş gurubu kategorilerine göre kuş yuvası yapımı, boyama, ağaçlara asılması ile faaliyeti yanı sıra oyunlarla yarışmalarla gün boyunca eğlenerek şenliğin tadını çıkarmanın yanı sıra doğaya katkı sunmanın mutluluğunu heyecanını yaşadılar.

 

Dayko Vakfı tarafından organize edilen Kuş Yuvası Şenliği süresince her gün farklı bir okulun öğrencileri ile süren şenliğe gelen öğrencilerimize, şenliği düzenlemekteki amacımız anlatılarak. Çocuklarımıza doğa sevgisini aşılamak, bozulan ekolojik dengenin korunmasında çocuklarımızın katkı sağlamak amacıyla düzenlendiğini. Azalan ve seyrekleşen ıstranca ormanlarında yaşlı ağaçların gittikçe azaldığından. Kuşların ağaçlarda yuva yapacak oyuk bulamadığından taşların arasında veya yerde buldukları deliklerin arasında yuva yaptıklarından başta yağmurlardan ve benzeri sebeplerden yavruların yaşam şansı olamadığını. Bu da ormanlardaki kuşların azaldığından böceklerin çoğaldığı, orman ağaçların hastalandığını gösterilen örneklerle neden kuş yuvası yapma ihtiyacını oluştuğu anlatılarak.  Öğrencilerin şenliğin faaliyetlerinin ülkemiz doğası için örnek bir davranış görüleceği. Yapılan kuş yuvalarının sosyal paylaşım sitelerinize paylaşmasını. Herkes için örnek bir davranış olarak görüleceği gelen öğrencilere bilgiler veridi.  

 

Şenliğe katılan çocukları doğa ile buluşturup, onlarında doğaya katkı sağlamaktan mutlu oldukları gördükçe Dayko olarak bizlerde mutlu olduk. Önümüzdeki sene  şenlikten festivallere  olur mu ?  diyoruz

 

Bu Haberin Kaynağı : Dayko
Bu Habere Ait Fotoğraflar
Bu Habere Yorum Yap
Adınız / Rumuzunuz / Mesaj Başlığınız
Yorumunuz
Bu Habere Yapılan Yorumlar
HEMEN ÜYELİK BİLGİLERİNİ GÜNCELLE





Gizlilik Sözleşmesi