Rus doğal gazı projesine karşı tarlalarına savunan kadınlara göz altı

Rus doğal gazı projesi'ne karşı tarlalarını savundu,

dövülerek gözaltına alındı

 

Kırklareli Kıyıköy’de tarlalarını ortadan ikiye böldürmemek için  Rus doğal gazı taşıyıcısı 'Türk Akımı Projesi'ne karşı mücadele eden üç kardeşten Pembe Kurt, gözaltına alındı.

 

Kırklareli Kıyıköy’de tarlalarını ortadan ikiye böldürmemek için “Türk Akımı Projesi”ne karşı mücadele eden üç kız kardeşin tarlasına dün gece yetkililer ve iş kolluk kuvvetleri iş makineleriyle girdi.

Cumhuriyet'ten Zehra Özdilek'in haberine göre, sabah saatlerinde tarlaya giden Pembe Kurt (54), 100’e yakın kolluk kuvvetiyle karşılaştı. Tarlasının işgal edildiğini görüntüsü karşılaşan Pembe Kurt tarlasına girmeye kalkışı ile hırpalanarak ve kelepçe takılarak Kıyıköy Karakolu'na götürülen Kurt gözaltına alındı.

 

Kolluk kuvvetleri tarafından göz altına alınma sırasında Pembe Kurt kelepçe takılmasıyla sinir krizi geçirdi. Kurt, “Beni götüremezsiniz, benim işim var. Ekmeğimi çıkartmak zorundayım. Suçum varsa tut ama suçum yok. Ben bugün çalışmazsam akşama ekmeğimiz yok. Biz çalışmak zorundayız sizin gibi bize hazır yemek yok” dedi. Karakolda tutulan Kurt, şöyle konuştu:  “Tarlamızı elimizden aldılar. Ellerinde teknolojiyi bulunduran para babaları neden bizden bu kadar korkuyorlar. 15, 20 asker üstüme çullandı. Ameliyatlı koluma kelepçe taktılar. Bir tek beni gözaltına aldılar. Benim onurumla oynadılar kelepçe taktılar. Ben yolsuzluk yapmadım, hırsızlık yapmadım. Bana neden kelepçe vurdular bunlar da bu kadar mı vicdan var. Vicdanınız bu kadar mı? Biz masumuz biz garibanız kimi kime şikâyet edeceğiz. Onurumuzu kırdılar.”



SERBEST BIRAKILDI
İfadesi alındıktan sonra Çarşamba akşam saatlerinde serbest bırakılan Kurt’un sinir krizi geçirdiği ve hastanede kendisine sakinleştirici verildiği  ertesi sabah devlet hastanesine kaldırıldığı öğrenildi.

Bu Haberin Kaynağı : cumhuriyet
Bu Habere Yorum Yap
Adınız / Rumuzunuz / Mesaj Başlığınız
Yorumunuz
Bu Habere Yapılan Yorumlar
HEMEN ÜYELİK BİLGİLERİNİ GÜNCELLE





Gizlilik Sözleşmesi